'iPhone 11'

'Datum presentatie nieuwe iPhones gelekt in code van iOS'

15 augustus 2019 23:15 Aangepast: 27 augustus 2019 16:44
Beeld © OnLeaks

In de code van een nieuwe testversie van het Apple-besturingssysteem iOS 13 is de waarschijnlijke datum van de presentatie van de nieuwe iPhones opgedoken. De Apple-presentatie zou op 10 september plaatsvinden.

In de nieuwe iOS 13-testversie voor ontwikkelaars, die Apple donderdagavond heeft uitgebracht, staat een grote hint op de datum van de presentatie van de nieuwe iPhones. Op een afbeelding met de naam Hold For Release (achterhouden tot introductie) is de datum 10 september te zien op de kalender op het iOS-thuisscherm. Apple gebruikt deze afbeelding als je voor het eerst je iPhone instelt.

Voorganger iOS 12 heeft zo’n afbeelding, waarop als datum 12 september staat. Op die dag in 2018 kondigde Apple de iPhone XS, de iPhone XS Max en iPhone XR aan. Het nieuwe plaatje is dan ook een grote aanwijzing dat Apple de nieuwe iPhones op 10 september zal presenteren.

Die datum ligt overigens erg voor de hand omdat Apple de aankondigingen van nieuwe iPhones de laatste jaren steeds in de tweede week van september deed. 

iPhone 11

Apple zal volgens geruchten tijdens het evenement in september drie nieuwe iPhones presenteren, waarvan minstens één model drie camera’s aan de achterkant zou krijgen. Ook zou de opvolger van de iPhone XS een iets groter scherm krijgen: 6,1 inch.

Als mogelijke namen van de nieuwe iPhones zijn opgedoken: iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iPhones krijgen in 2020 een 3D-camera achterop'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nieuwe iPhones kunnen foto's naderhand groter uitsnijden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore