Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Hey Google

Google Assistent kan reminders sturen naar anderen

15 augustus 2019 21:22 Aangepast: 15 augustus 2019 22:22

Door te praten tegen de Google Assistent of de Google Home-speakers stuur je binnenkort herinneringen naar familieleden, huisgenoten of je partner.

Het wordt mogelijk om reminders naar je partner of kinderen te sturen via de Google Assistent. Denk aan een herinnering over de boodschappen of het doen van huiswerk. 

Wil je dat iemand in je huishouden het vuilnis op een specifieke tijd buiten zet? Dan zeg je bijvoorbeeld 'Hey Google, herinner Harry eraan dat hij de kliko om acht uur 's avonds buiten zet''. Harry krijgt dan 's avonds een herinnering op zijn telefoon en andere apparaten waar de Google Assistent op staat. 

De herinneringen kunnen vrij specifiek zijn. Zo kan de Google Assistent ook een herinnering sturen zodra iemand een bepaalde locatie bereikt. Denk aan de supermarkt, of een school. Herinneringen sturen kan wel alleen naar mensen die onderdeel zijn van je Google-gezinsgroep. 

Beschikbaarheid

De nieuwe functie rolt in de komende weken uit. Aanvankelijk wel alleen in het Engels, voor gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Later zal de functie waarschijnlijk ook beschikbaar komen voor meer talen en in meer landen. 

De exacte zinnen die je uitspreekt om herinneringen te sturen, zullen in het Nederlands mogelijk iets anders werken. 

Luister via Google Assistent ook de dagelijkse Bright Update met het tech-nieuws van de dag.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore