Ziggo op Android TV

Ziggo-klanten plaatsen onofficiële Ziggo Go op Android TV 

15 augustus 2019 20:32 Aangepast: 15 augustus 2019 20:50

De Ziggo Go-app voor Android TV, die is bedoeld voor Hongarije en Polen, blijkt ook in Nederland te gebruiken om tv-zenders te streamen.

Klanten van Ziggo kunnen een onofficiële versie van de Ziggo Go-app op een apparaat met Android TV installeren. Dat meldt Totaal TV. Met de app is het onder andere mogelijk om live televisie te kijken. Ziggo biedt deze optie zelf nog niet aan in Nederland. 

Deze onofficiële versie van Ziggo Go is eigenlijk bedoeld voor Polen en Hongarije, maar met enkele aanpassingen is de app in Nederland te gebruiken. Inmiddels is er ook een kant-en-klare versie vrij verkrijgbaar via internet. Deze versie wordt zonder extra werk via een usb-stick geïnstalleerd op apparaten met besturingssysteem Android TV. 

Om gebruik te maken van de app is wel een Ziggo-abonnement nodig. Gebruikers moeten namelijk eerst inloggen met hun Ziggo-account. 

Mediabox

Ziggo biedt live-televisie en on demand-diensten aan via Ziggo Go. De officiële app werkt in Nederland echter alleen op smartphones en tablets. Om op een televisie van deze diensten gebruik te maken is een Ziggo Mediabox nodig. Voor een tweede televisie moet dus een extra Mediabox worden aangeschaft. 

Ziggo werkt wel aan een Nederlandse versie van Ziggo Go voor zowel Android TV als Apple TV. Het bedrijf stelde een jaar geleden al met testen bezig te zijn. Tegenover Totaal TV stelt Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer dat het bedrijf nog steeds bezig is met testen.

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van