Nog later

Huawei stelt lancering opvouwbare telefoon weer uit

15 augustus 2019 15:34 Aangepast: 15 augustus 2019 16:06

Huawei zegt dat zijn opvouwbare smartphone Mate X niet meer in september op de markt komt. Het toestel met een vouwbaar scherm moet nog later dit jaar verschijnen.

Voor de tweede keer heeft Huawei de introductie van zijn opvouwbare smartphone Mate X moeten uitstellen. De telefoon zou eerst in juni verschijnen, wat vervolgens werd verschoven naar september. Maar ook die maand haalt het Chinese bedrijf niet. Huawei zei tijdens een persevenement in China dat het toestel niet in september uitkomt, meldt Techradar.

De Mate X zou nog wel voor het einde van het jaar op de markt komen. De reden voor het nieuwe uitstel geeft Huawei niet. In juni zei het bedrijf nog dat het meer tests met de telefoon wilde doen. Bij de aankondiging in februari zei Huawei dat de Mate X een adviesprijs van 2299 euro krijgt. Het werkt ook al aan een opvolger.

Samsung Galaxy Fold 

In mei moest Samsung de lancering van zijn opvouwbare Galaxy Fold uitstellen, nadat het scherm van de eerste reviewexemplaren van de telefoon te makkelijk stuk ging. Samsung heeft allerlei aanpassingen in het ontwerp van de opvouwbare smartphone gedaan en wil de Galaxy Fold nu in september op de markt brengen. De Galaxy Fold kost rond de 2000 dollar. 

Het Chinese merk Royole was eind 2018 de eerste met een opvouwbare telefoon, de FlexPai. Ook andere grote smartphonemerken werken aan opvouwbare telefoons, zoals Xiaomi en Oppo

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Google werkt aan opvouwbare smartphone met bladzijden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van