Galaxy Z Fold?

Samsung wil smartphone die opvouwt als een Z

15 augustus 2019 11:34 Aangepast: 15 augustus 2019 13:08
Beeld © Let's Go Digital

Samsungs eerste opvouwbare smartphone komt in september op de markt, maar de fabrikant werpt met een patentaanvraag voor een nieuw soort opvouwbaar scherm alvast een blik op de toekomst.

Via patentaanvragen zijn er de afgelopen jaren de gekste ideeën voor opvouwbare smartphones voorbijgekomen en daar past deze nieuwe aanvraag van Samsung ook perfect bij. Dit concept heeft namelijk een groot scherm met twee vouwlijnen, zodat het toestel kan worden opgevouwen als de letter Z.

Patentnieuwssite Let's Go Digital noemt dit model dan ook de 'Samsung Galaxy Z Fold', al heeft Samsung er in de patentaanvraag nog geen naam aan gegeven. Bijzonder is dat de linkervouwlijn ook de andere kant op kan vouwen, waardoor je het toestel ook vanuit het middelste deel de zijkanten om kan vouwen. Daardoor ontstaat een aan twee kanten afgerond ontwerp. De manier van vouwen van het scherm lijkt op een eerder concept van Xiaomi

Duurt nog jaren

De aanvraag komt uit de koker van Samsung Displays en niet van Samsung Electronics, waardoor de patentaanvraag geen informatie bevat over mogelijke ingangen of knoppen. Het gaat ook zeker nog jaren duren voordat we een (vergelijkbaar) model op de markt gaan zien.

Galaxy Fold in september te koop

Samsung lanceert binnenkort zijn eerste opvouwbare telefoon, de Galaxy Fold. De introductie moest het bedrijf begin mei op het laatste moment uitstellen, nadat bij de eerste reviewexemplaren van het toestel al snel defecten bij het scherm optraden. 

Na een reeks verbeteringen aan het ontwerp, komt de Galaxy Fold nu in september op de markt. Het is nog niet bekend wanneer het opvouwbare toestel ook in Nederland te koop zal zijn. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore