Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Creatief met koelkast

Tiener tweette via slimme koelkast nadat moeder telefoon afpakte

14 augustus 2019 20:37 Aangepast: 14 augustus 2019 22:20
Beeld © LG

Een Amerikaanse moeder dacht slim te zijn om behalve de telefoon zo goed als alle apparaten van haar internetverslaafde dochter af te pakken. Maar ze zag daarmee de koelkast over het hoofd.

De 15-jarige Dorothy, die haar achternaam niet met de Britse krant The Guardian wilde delen, heeft veel aandacht gekregen door het versturen van een tweet via een slimme koelkast.

"Ik weet niet of dit getwitterd gaat worden, ik praat tegen mijn koelkast what the heck, mijn moeder heeft al mijn electronica wederom geconfiskeerd", stuurde ze. 

Het bericht werd tot nu toe door 73.000 mensen 'leuk' bevonden. Het officiële Twitter-kanaal van fabrikant LG heeft zelfs de hashtag #FreeDorothy in het leven geroepen.

Aan The Guardian laat Dorothy weten dat haar moeder haar twee weken geleden een gadgetverbod heeft gegeven, toen ze tijdens het koken afgeleid raakte en daardoor bijna brand veroorzaakte. "Ik maakte me zorgen, omdat ik mij de hele zomer verveel en Twitter zorgde ervoor dat de tijd sneller ging."

Nadat haar moeder haar telefoon had afgepakt, week ze uit naar haar portable Nintendo DS-spelcomputer, waarmee ook getwitterd kan worden. Ze werd betrapt door haar moeder, die het heterdaadje ook weer deelde in een tweet.

Vervolgens gebruikte Dorothy haar Wii U om te twitteren, maar ook dat had haar moeder in de gaten. Uiteindelijk moest ze dus uitwijken naar de slimme koelkast, die een internetconnectie heeft en 'socialmedia-mogelijkheden'.

Aan de meest recente tweets te zien is de rust nog steeds niet wedergekeerd in huize Dorothy. Ook de bedanktweet werd verstuurd via de koelkast. Het is niet duidelijk of de moeder van Dorothy inmiddels op de hoogte is van deze nieuwe ontsnappingspoging.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van