Siebren de Kuiper

Populaire game Overwatch heeft nu een Nederlands personage

14 augustus 2019 14:23 Aangepast: 14 augustus 2019 18:38
Beeld © Blizzard

De game Overwatch heeft sinds woensdag een Nederlands personage: Siebren de Kuiper, beter bekend als Sigma.

Sigma is het eenendertigste personage dat aan Overwatch is toegevoegd. De game krijgt elke paar maanden een nieuw personage met eigen krachten en een eigen achtergrondverhaal. Sigma was de afgelopen weken al beschikbaar op de testservers van Overwatch.

De echte naam van het personage is Siebren de Kuiper, afkomstig uit Den Haag. Sigma is een natuurkundige die de zwaartekracht kan manipuleren. Die kracht staat centraal in verschillende aanvallen van het personage.

'Lekker, stroopwafel'

Zoals alle niet-Engelstalige personages in Overwatch heeft ook Sigma enkele uitspraken in zijn moederstaal. Tijdens het spelen roept Sigma dingen als: "lekker, stroopwafel", "ik ben met mijn neus in de boter gevallen" en "even de lakens uitdelen". De teksten zijn ingesproken door de Nederlandse stemacteur Boris Hiestand.

Overwacht is een game van ontwikkelaar Blizzard, die in 2016 verscheen. Inmiddels is de game uitgebreid met tal van nieuwe levels, personages en speelmodi. Overwatch heeft zeker 40 miljoen spelers, en kent inmiddels een competitie met prijzengeld.

Balans verbeteren

In de update waarin Sigma wordt toegevoegd, wordt de manier veranderd waarop spelers hun personage kiezen. Tot nu toe kon iedereen vrij elk personage met elke rol kiezen. Zo kon het gebeuren dat een team bestond uit zes aanvallers, of zes verdedigende spelers.

Om de balans te verbeteren, moet elk team voortaan bestaan uit twee aanvallers, twee verdedigers en twee ondersteunende personages. Blizzard wil met die stap vooral de competitie van Overwatch interessanter maken, zodat teams geen 'misbruik' kunnen maken met teams van enkel zeer sterke personages.

Miniatuurvoorbeeld
Meer over Overwatch:

Game van de Week: Overwatch, een schot in de roos

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe Need for Speed-game verschijnt in november

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore