Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Brandgevaarlijk

MacBook Pro's met accuproblemen verboden in vliegtuigen

14 augustus 2019 09:57 Aangepast: 14 augustus 2019 13:34
Beeld © Apple

MacBook Pro-modellen die onlangs wegens accuproblemen door Apple zijn teruggeroepen, zijn niet welkom in vliegtuigen van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.

Apple riep onlangs MacBook Pro-modellen van de generatie tot 2016 terug, omdat ze accu's hebben die oververhit kunnen raken en zelfs brandgevaarlijk zijn. De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) wil die MacBooks nu niet meer in vliegtuigen hebben, en heeft ze op de lijst met verboden producten op vluchten geplaatst, meldt Bloomberg.

De MacBooks mogen daarom helemaal niet worden meegenomen in vliegtuigen van Amerikaanse maatschappijen, niet in de handbagage en niet in de ruimbagage. Maatschappijen gaan reizigers inlichten, zodat er geen vertraging ontstaat bij de controle op luchthavens.

Verbod FAA toonaangevend

Volgens de FAA zijn teruggeroepen apparaten met batterijproblemen sowieso niet welkom in vliegtuigen. De MacBook Pro krijgt vermoedelijk extra aandacht omdat er relatief veel modellen van de laptop in omloop zijn. In de VS alleen al zijn zo'n half miljoen van de potentieel getroffen modellen in omloop.

Vaak zijn verboden van de FAA toonaangevend voor de rest van de luchtvaartindustrie. Zo werd de Samsung Galaxy Note 7 na in 2016 ook geweerd uit Amerikaanse vluchten, na batterijproblemen. Dat verbod gold uiteindelijk bij alle luchtvaartmaatschappijen.

Gratis reparatie

Apple biedt gebruikers met de betreffende MacBooks een gratis batterijvervanging. Slechts een deel van de laptops heeft een slechte batterij, op een speciale site kunnen klanten het serienummer van hun MacBook Pro invoeren om te controleren of hun apparaat zo'n batterij heeft.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore