Veel meer filters

Instagram krijgt oneindig veel nieuwe gezichtsfilters

13 augustus 2019 19:26 Aangepast: 13 augustus 2019 19:57
Beeld © iStock

Na een bètaperiode van Spark AR, kan nu iedereen gezichtsfilters met augmented reality maken voor Instagram.

Gezichtsfilters zijn de manier om op te vallen op Instagram. Het duurt echter lang tot het platform zelf nieuwe mogelijkheden toevoegt. Daarom heeft Instagram-eigenaar Facebook een speciale tool gemaakt waarmee creatievelingen eigen filters kunnen maken. Deze tool, Spark AR, is nu open voor iedereen. Dat betekent waarschijnlijk een hoop nieuwe filters in de nabije toekomst.

Spark AR is niet nieuw, maar was vooralsnog enkel te gebruiken door geselecteerde makers. Dat zorgde het afgelopen half jaar al wel voor een hoop kunstzinnige filters met bijzondere effecten.

Zo was het bijvoorbeeld al mogelijk om via augmented reality een kroon van hotdogs om het hoofd te laten draaien, of je gezicht te veranderen in een robot uit de toekomst. Ook waren er virtuele wezentjes in de wereld te plaatsen. 

Effectengalerij

Instagram introduceert tevens een nieuwe manier om deze filters te vinden. Voorheen was dat enkel mogelijk door de maker van een filter te volgen, of het filter in een Instagram Verhaal tegen te komen.

In de app is aan het eind van de rij met filters nu een knop met 'Meer effecten bekijken' toegevoegd. Achter die knop zit een effectengalerij waar filters op categorie gevonden kunnen worden. Denk aan categorieën als 'selfies', 'camerastijlen' en 'liefde'. Ook is het mogelijk om tussen de filters te swipen. Een filter wordt dan eerst voorgedaan waarna je het zelf kunt proberen. 

Dit moet Instagram verbeteren:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore