Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Stabilisator

DJI kondigt opvouwbare gimbal voor telefoons aan

13 augustus 2019 18:48 Aangepast: 13 augustus 2019 21:45
Beeld © DJI

Dronemaker DJI brengt ook speciale stabilisators voor smartphones uit. De nieuwste versie, de Osmo Mobile 3, is lichter, kleiner en opvouwbaar.

Drones kunnen stabiel filmen terwijl ze door de lucht vliegen dankzij zogenoemde gimbals. Dankzij die gyroscopische stabilisator blijft de camera stabiel, ook al wordt een drone door de wind op en neer geschud. Die techniek is er ook voor filmen uit de hand.

DJI heeft dinsdag de nieuwste gimbal voor smartphones aangekondigd, de Osmo Mobile 3. In het handvat kan een smartphone worden geklikt, waarna de gebruiker stabiel kan filmen tijdens lopen, rennen, fietsen, vanuit de auto en meer.

Opvouwbaar en nieuwe functies

Het nieuwe model lijkt op de Osmo Mobile 2 van vorig jaar, maar is nu in te klappen. Ook is het apparaat iets kleiner, en met 405 gram 80 gram lichter dan het vorige model. De batterijduur bedraagt nog steeds 15 uur, de oplaadpoort is veranderd van micro-usb naar usb-c en de Osmo Mobile 3 ondersteunt nu bluetooth 5.

Smartphones kunnen zowel rechtopstaand als liggend in het handvat worden bevestigd. Met de knop op het handvat kan de telefoon 180 graden worden gedraaid, zodat de gebruiker makkelijk kan wisselen tussen selfies en omgevingsbeelden. Een andere knop laat gebruikers wisselen tussen staande en liggende modus.

Met de bijbehorende app kan de Osmo Mobile 3 zijn onderwerpen automatisch volgen. Een kleine joystick laat gebruikers de camera zelf draaien, ook zit er een zoomschakelaar op het handvat. De Osmo Mobile 3 is vanaf dinsdag verkrijgbaar voor 109 euro, voor 129 euro is er een pakket met draaghoes en tripod-standaard waar het handvat op gedraaid kan worden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore