DirectX 11

Gamen op een Mac iets dichterbij met nieuwe Parallels-versie

13 augustus 2019 18:39 Aangepast: 13 augustus 2019 21:46

Pc-games spelen op een Mac komt dichterbij met de nieuwste versie van virtualisatie-software Parallels, dat DirectX 11 ondersteunt.

Zelfs de snelste en duurste Mac kan zich op het gebied van pc-games niet meten met een Windows-computer. Dat komt omdat Windows DirectX heeft, de techniek die het meest wordt gebruikt door makers van pc-games.

Wie een pc-game op de Mac wil spelen, moet daarom Windows op zijn Mac installeren, de Mac opnieuw opstarten in Windows-modus en daarna de game laden. Met de nieuwste versie van virtualisatiesoftware Parallels wordt dat iets makkelijker.

Nog geen DirectX 12

Met Parallels kan Windows-software worden opgestart binnen macOS. Dat geldt nu ook voor DirectX 11-games, hoewel er nog steeds een vertaalslag wordt gemaakt. Daardoor lopen games alsnog niet zo soepel als wanneer ze echt op Windows zelf draaien. Ook wordt de nieuwste DirectX-versie 12 nog niet ondersteund.

De nieuwste versie van Parallels ondersteunt ook nieuwe functies van de jongste macOS-versie, genaamd Catalina, die later dit jaar verschijnt. Zo kunnen gebruikers straks ook Windows-apps gebruiken op een iPad, die met de functie Sidecar kan dienen als draadloos tweede scherm van een Mac.

Parallels Desktop 15 kost 100 euro voor een eeuwig geldige licentie, een upgrade uit een vorige editie kost 50 euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore