Dubbel zo duur

Snapchat onthult nieuwe videobril met twee lenzen

13 augustus 2019 15:37 Aangepast: 15 augustus 2019 18:51
Beeld © Snap, Inc.

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft de derde versie van zijn videobril aangekondigd. De Spectacles 3 hebben twee lenzen en is ook twee keer zo duur.

De eerste twee versies van de Snapchat-bril Spectacles zagen er vrijwel hetzelfde uit. De zonnebrillen hadden één cameralens boven het rechteroog. De Spectacles 3 hebben twee HD-lenzen, één boven elk oog.

Volgens Snap kan de bril beelden in 3D opnemen omdat de lenzen net zoals ogen een stuk uit elkaar staan. De beelden zijn in 3D terug te kijken via een bijgeleverde 3D Viewer: een kartonnen vr-bril die lijkt op de Google Cardboard.

Zo kunnen gebruikers volgens Snap hun eigen ervaringen of die van een ander realistischer herbeleven. Op telefoons kunnen beelden van de Spectacles 3 worden bewogen, om ze vanuit licht verschillende hoeken te bekijken.

Twee keer zo duur dan vorig jaar

Foto's worden opgeslagen in een resolutie van 1642x1642 pixels, video's op 1216x1216 pixels met 60 beeldjes per seconde. De 4GB opslag van de bril biedt ruimte voor 100 video's of 1200 foto's, en kan per lading 70 video's van 10 seconden opnemen.

De nieuwe camerabril komt in beperkte oplage beschikbaar, volgens Snapchat om een kleine groep creatieve liefhebbers aan te spreken. De vraag naar de eerste Spectacles werd veel te ruim ingeschat door Snap, dat uiteindelijk 40 miljoen dollar verlies moest afschrijven op de brillen.

De nieuwe bril is ruim twee keer zo duur als de Spectacles 2 van vorig jaar, die 175 euro kosten. De Spectacles 3 zijn vooruit te bestellen voor 370 euro, en verschijnt in zwart Carbon en goudkleurig Mineral. De bril wordt in november geleverd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van