Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Nieuw ontwerp

Facebook werkt aan donkere modus voor Android-app

13 augustus 2019 15:10

Facebook test in zijn Android-app een donkere modus, nadat de chat-app Facebook Messenger eerder al een donkergekleurd uiterlijk kreeg.

Dat ontdekte de doorgaans betrouwbare Jane Manchun Wong, die apps van sociale media uitpluist naar nieuwe functies. Facebook geeft zijn site en apps sinds begin dit jaar een nieuw uiterlijk, intern bekend als 'FB5', de vijfde grote herziening van Facebook.

De mobiele apps van Facebook voor Android en iOS hebben inmiddels al een nieuw uiterlijk, maar dat is er alleen nog maar in het wit. In de code van de Android-app zit echter al een deel van een donkere modus, meldt Wong. De donkere modus is prettig voor de ogen bij gebruik 's avonds laat en is ook energiezuiniger.

De donkere modus is overduidelijk nog in een ontwikkelstadium. Zo is de achtergrond nog niet overal zwart of donkergrijs, en is de tekst soms juist nog zwart waardoor die niet leesbaar is. Wong denkt dat de ontwikkeling van de modus gezien de schaal van de Facebook-app best wat tijd in beslag zou kunnen nemen.

Donkere modus van iOS en Android

Volgende maand verschijnt iOS 13, met een eigen donkere modus. Daarbij worden alle apps die standaard op een iPhone staan naar de donkere modus geschakeld, net als het systeem en alle apps die een eigen donkere modus hebben.

Vermoedelijk komen veel apps niet lang daarna met een donkere modus die de functie van iOS ondersteunt. Android heeft sinds versie Pie van vorig jaar een donkere modus, die verder wordt uitgebreid met de komst van Android Q later dit jaar.

Handige tips voor Android-telefoons:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe webversie Outlook: sneller en donkere modus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore