Wie is daar?

Google laat je inloggen met vingerafdrukscan in Chrome

13 augustus 2019 10:02
Beeld © ANP

Android-gebruikers kunnen binnenkort met hun vingerafdruk inloggen op Google-diensten in de mobiele Google Chrome-browser.

Google heeft aangekondigd dat gebruikers zeer binnenkort de vingerafdrukscanner in hun telefoon ook kunnen gebruiken om in te loggen bij Google-diensten via de Chrome-browser op Android-toestellen. Op dit moment is het al mogelijk om te betalen via een vingerafdrukscan en om in te loggen bij verschillende apps via de scanner, maar met de update hoef je dus ook geen wachtwoorden te onthouden.

Voorlopig werkt het alleen nog voor Google-diensten, zoals de wachtwoordmanager passwords.google.com.

Het wordt ook mogelijk om met een patroon of pincode in te loggen bij deze diensten in Chrome. Google houdt hierbij de ontgrendelingsmethode van de telefoon aan.

Eerst voor de Pixel

De dienst wordt geleidelijk uitgerold. Op dit moment werkt het alleen nog voor Google-diensten op de Google Pixel-telefoons, maar in de komende dagen moeten alle smartphones met Android 7 of hoger geïnstalleerd de optie krijgen.

Google werkt met het protocol FIDO2, wat als een veilige methode voor vingerafdrukscanning wordt gezien. Hierbij wordt de scan lokaal gecontroleerd en niet de scan zelf, alleen de goedkeuring wordt naar de cloud gestuurd. Dit moet hacken of lekken van de scan moeilijker maken.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van