Smart Home

'Sonos werkt aan draagbare bluetooth-speaker'

12 augustus 2019 14:00 Aangepast: 12 augustus 2019 14:00

Sonos zou werken aan zijn eerste luidspreker met bluetooth, die zowel onderweg als thuis te gebruiken zou zijn.

Sonos heeft tot nu toe alleen nog maar wifi-speakers uitgebracht, die altijd in het stopcontact moeten zitten. Nu werkt het bedrijf ook aan een model met bluetooth, ontdekte The Verge. Het lijkt te gaan om een model met dubbele functie, die thuis gebruikt kan worden als reguliere Sonos-speaker.

De luidspreker staat echter op een laadplatform, en kan dankzij een handvat achterop makkelijk worden meegenomen. In mobiele vorm zou de speaker werken zoals elke andere bluetooth-luidspreker. Onderweg opladen kan met die usb-c-aansluiting.

Thuis kan de nieuwe Sonos worden aangesloten op een bestaand Sonos-netwerk, en heeft dan alle functies die huidige speakers van het merk ook hebben zoals spraakbediening. Schakelen tussen de wifi- en bluetooth-modus kan met een knop op de achterkant.

Automatisch tunen

De nieuwe speaker zou bovendien de functie Auto Trueplay hebben. Daarbij wordt het geluid automatisch op de akoestiek van de ruimte aangepast. Nu moeten gebruikers voor die functie nog zelf met hun telefoon door de ruimte met Sonos-speakers lopen. Concurrerende speakers zoals de Apple HomePod en Google Home Max kunnen zichzelf al langer tunen.

De nieuwe speaker lijkt op de huidige Sonos One, maar zou iets groter zijn. De site Zatz Not Funny heeft een foto, waarop dezelfde bediening als op de Sonos One is te zien. Het is nog niet duidelijk wat de speaker gaat kosten.

Sonos stuurde de media vorige week een uitnodiging voor een evenement eind augustus. Daarmee lijkt een lancering in de herfst voor de hand te liggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore