Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Geen brokken meer

'Toyota-apparaatje voorkomt per abuis intrappen gaspedaal'

12 augustus 2019 10:06 Aangepast: 12 augustus 2019 10:41
Toyota's in de showroom.

Bestuurders van Toyota-auto's kunnen binnenkort geen brokken meer maken als ze per ongeluk het gaspedaal indrukken in plaats van het rempedaal.

De automaker werkt aan een veiligheidsfunctie die voorkomt dat de auto's snel vaart maken op het moment dat het gaspedaal te hard wordt ingetrapt, meldt de Japanse krant Yomiuri.

De Japanse premier Shinzo Abe riep eerder op tot maatregelen om het aantal dodelijke ongevallen tegen te gaan die veroorzaakt worden door relatief eenvoudige fouten, met name door oudere bestuurders. Het aantal dodelijk slachtoffers veroorzaakt door automobilisten van 75 jaar of ouder bereikte vorig jaar in Japan met 460 het hoogste niveau in vier jaar. Critici roepen al langer om aanpassingen, om problemen zoals het verwarren van een gas- en rempedaal te voorkomen.

Hybrides

Toyota zal de toepassing naar verluidt eerst op al verkochte hybride auto's installeren. Deze modellen zijn doorgaans populair bij ouderen. De automaker wil de kosten van het apparaat onder de 50.000 yen (422 euro) houden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Elektrische busjes van Toyota en Fiat onderweg

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Toyota test efficiënte zonnepanelen op auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore