Bright Podcast 🎤

Podcast: Instagram maakt er weer een potje van

09 augustus 2019 17:16 Aangepast: 16 augustus 2019 15:38
Beeld © Getty

In de Bright Podcast deze week: Instagram is weer verzeild geraakt in een dataschandaal, Samsungs nieuwe Note-telefoons en meer over de meeluisterende slimme assistenten.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Facebook-dochterbedrijf Instagram is weer eens betrokken bij een dataschandaal. Dit keer via marketingbedrijf Hyp3r, dat stiekem onder meer de Stories en locaties van honderden miljoenen Instagram-gebruikers bewaarde. Daar maakte het advertentieprofielen mee, die het verkocht. Tegen de regels van Instagram, maar het gebeurde toch, ondanks eerdere beloftes van Facebook. Wat moeten we daar van denken? (Volg Bright trouwens ook op Instagram.)

Samsung kwam deze week met zijn nieuwste Note, of dit keer Notes. Voor het eerst zijn het er twee: de Note 10 en de Note 10+. Wat is er allemaal nieuw? Is dat genoeg? En waarom komt Samsung eigenlijk altijd midden in de zomervakantie met de nieuwe Note-telefoons?

Ook komen we terug op de slimme assistenten: sinds de aflevering van vorige week is er weer een boel gebeurd. Google en Apple zijn inmiddels gestopt met het laten meeluisteren van opnames, in ieder geval tijdelijk. Wat betekent dat, en hebben de techbedrijven nu eindelijk van hun fouten geleerd? Dat en meer hoor je in de Bright Podcast.

Luister de podcast:

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Netflix-serie Kengan Ashura: wat als grote bedrijven niet vergaderden, maar vechters lieten knokken om de winst? Knotsgek, toffe vechten.

iOS-game Journey: een unieke game waarin je prachtige omgevingen verkent, met of zonder een anonieme metgezel, voorzien van prachtige muziek en laagdrempelig genoeg voor zelfs de grootste niet-gamer - kost 5,49 euro.

Bright-serie gadgets voor op vakantie: te volgen op het YouTube-kanaal van Bright. David laat de leukste, handigste en grappigste gadgets zien voor tijdens stedentrips, op de camping, op zakenreis en vrijdagavond: voor aan het water.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore