Bug bounty

Apple betaalt nu maximaal 1 miljoen dollar voor iOS-lekken

09 augustus 2019 12:53
Beeld © Getty Images

Apple verhoogt het 'vindersloon' voor hackers die lekken melden in iOS, macOS, tvOS en watchOS naar 1 miljoen dollar, een vervijfvoudiging.

Apple bevestigt de stijging van de beloning van 200.000 naar 1 miljoen dollar tegenover Forbes. Daarmee is de zogenoemde bug bounty van Apple ineens de hoogste van alle grote techbedrijven.

Door hackers veel geld te bieden, wordt het voor hen aantrekkelijk om lekken te melden in plaats van de ze te verkopen op de zwarte markt. Daar zijn onbekende kwetsbaarheden in software ook tonnen tot miljoenen waard.

1 miljoen: veel of weinig?

Apple betaalt hackers pas sinds 2016 voor het melden van bugs. Tot nu toe klaagden sommige hackers, omdat de maximale beloning zo laag was dat een uitstap naar de zwarte markt aanlokkelijk bleef.

Hoewel 1 miljoen dollar veel geld lijkt, voorkomt Apple met dat bedrag een potentieel veel duurder beveiligingslek. Hoe ernstiger het lek, des te hoger de beloning is.

Apple bevestigt ook dat het een geselecteerde groep hackers vanaf volgend jaar speciale iPhones gaat geven. Dat nieuws lekte dinsdag al uit. De iPhones zijn minder gesloten dan toestellen die Apple normaal gesproken verkoopt. Daardoor kunnen hackers beter zoeken naar bijvoorbeeld kwetsbaarheden in het geheugen van de iPhone.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore