Rijdend slim huis

Deze slimme campers bestuur je van binnen en buiten met een app

08 augustus 2019 21:32 Aangepast: 08 augustus 2019 22:35
Beeld © Mercedes-Benz

Eerste campers met slim systeem van Mercedes worden deze maand gepresenteerd.

De eerste slimme campers met technologie van Mercedes zijn klaar om de weg op te rollen. Mercedes introduceerde zijn slimme systeem een jaar geleden op een grote caravanbeurs. Inmiddels is de ontwikkeling afgerond.

Hoewel een scherm in een auto of camper niet nieuw is, pakt Mercedes het iets uitgebreider aan dan de concurrentie. In nieuwe Sprinter-campers is namelijk de Mercedes-Benz Advanced Control-systeem geplaatst. 

Alles besturen

Dat systeem laat de kampeerder niet enkel de bestuurderskant regelen, maar ook het hele leefgedeelte en zelfs de buitenkant van de camper. Een slim huis op wielen dus. Via een scherm of de app wordt het dak geopend, het trappetje naar beneden gelaten en zelfs de temperatuur van de koelkast gecontroleerd.

Het systeem kan ook het gas- en waterniveau in de gaten houden en zien hoe het gaat met de zonne-energie. Uiteraard hoort het besturen van onderdelen zoals de temperatuur en de audio er ook bij. 

Düsseldorf

Drie nieuwe campers met het Mercedes-Benz Advanced Control-systeem worden voor het eerst tijdens de Düsseldorf Caravan Salon later deze maand getoond. Dat zijn de Westfalia James Cook, de 4x4 LBX 365 van Bimobil en de Concept Van van Vmax Constructions. Mercedes toont ook zelf nieuwe vakantievoertuigen op de beurs.

Wanneer de caravans beschikbaar zijn en wat ze kosten is nog niet bekend.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore