Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Honderdachterlijk

Xiaomi werkt aan telefoon met 108 megapixelcamera

07 augustus 2019 16:06

Het Chinese telefoonmerk Xiaomi komt dit jaar nog met een telefoon met een 64 megapixelcamera. En het bedrijf werkt zelfs al aan een model met 108 megapixels.

Chinese telefoonmakers gaan wel vaker voor de overtreffende trap, Xiaomi doet dat nu op cameravlak. Op Chinees sociaal netwerk Weibo zegt Xiaomi dat het in samenwerking met Samsung aan een camera werkt, meldt Android Authority. Het gaat om een camera die foto's maakt met een resolutie van 12.032 x 9.024 pixels.

Die vermenigvuldiging komt inderdaad uit op 108, een enorm aantal megapixels voor een smartphone. De huidige koploper is ook van Xiaomi: de Mi 9 van eerder dit jaar heeft 48 megapixels. Daar gaat Xiaomi nog dit jaar overheen met een telefoon met 64 megapixelcamera, in eerste instantie bedoeld voor de Indiase markt.

Pixels samenvoegen

De telefoons van Xiaomi gebruiken al die pixels overigens niet standaard voor enorme foto's, maar voegen ze samen. Dat zorgt bij de 64 megapixel-camera voor gedetailleerde foto's in 16 megapixels. Met diezelfde rekensom zou een sensor van 108 megapixel zorgen voor foto's met 27 megapixels, alsnog erg veel voor een smartphone.

Door pixels samen te voegen, zijn ook scherpe foto's bij weinig licht mogelijk. Wie dat wil kan trouwens via de instellingen wel foto's in enorm formaat maken, maar die pakken alleen mooi uit bij de allerbeste lichtomstandigheden.

Wanneer Xiaomi met zijn 108 megapixel toestel komt is nog niet duidelijk; het bedrijf zegt enkel 'see you later'. 

Met een marktaandeel van ruim 9 procent staat Xiaomi op de vierde plaats op de wereldwijde smartphonemarkt, na Samsung, Huawei en Apple.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer smartphone-video's

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

De beste smartphones van 400 tot 600 euro

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore