Wearables

Samsung onthult nieuwe smartwatch

05 augustus 2019 18:16 Aangepast: 05 augustus 2019 19:43
Beeld © Samsung

Samsung onthult zes maanden na de Galaxy Watch Active al een opvolger. De nieuwe smartwatch heeft onder andere een aanraakgevoelige rand.

Met die nieuwe rand kunnen gebruikers door de menu's van het slimme horloge bladeren. Jarenlang hadden de slimme horloges van Samsung een draaiende rand om hun ronde scherm, maar die ontbrak bij de Galaxy Watch Active van begin dit jaar.

Bij dit nieuwe horloge draaien gebruikers niet aan de rand, maar vegen zij er met hun vinger langs. Gebruikers krijgen via een haptische trilmotor tikjes op hun pols als ze de rand bedienen. Die benadering doet denken aan die van de Apple Watch; die bootst klikjes van zijn scollwielkroon aan de zijkant na.

ECG-scanner en vier uitvoeringen

Verder zijn de verschillen met de voorganger klein. De Galaxy Watch Active 2 heeft opnieuw een rond amoled-scherm met een resolutie van 360 x 360 pixels. Ook is het horloge er weer in twee formaten: 40 en 44 millimeter, beiden leverbaar in aluminium en roestvrij staal in verschillende tinten.

Bovendien zijn de hartslagmeter en versnellingsmeter volgens Samsung verbeterd ten opzichte van het vorige model. Daarmee ziet het horloge automatisch of gebruikers bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Ook heeft het horloge een ECG-functie, maar die is in eerste instantie nog niet beschikbaar.

De Galaxy Watch Active 2 kost in 40mm-uitvoering 299 euro, de 44 millimeter-variant kost 319 euro. Beide modellen zijn 100 euro duurder met een roestvrijstalen behuizing. De slimme horloges zijn vanaf 23 augustus in Nederland verkrijgbaar.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van