Zien en voelen

'iPhones krijgen in 2021 zowel vinger- als gezichtsscanner'

05 augustus 2019 15:05

Apple zou in 2021 komen met iPhones met zowel de Face ID-gezichtsherkenning als een Touch ID-vingerafdrukscanner onder het scherm.

Apple zou de komende maanden gebruiken om vooral de vingerscanner onder het scherm technisch op peil te krijgen, meldt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Op basis van bronnen in de productieketen weet Kuo vaak al vroeg details over nieuwe Apple-producten.

Apple gebruikte jarenlang Touch ID-vingerafdrukscanners in zijn iPhones. Die zaten in de thuisknop, waar met de iPhone X vanaf werd gestapt. Nu hebben alle nieuwe iPhones geen fysieke thuisknop meer, en wordt de biometrische controle uitgevoerd met de Face ID-gezichtsscanner boven het scherm.

Veel Android-fabrikanten hebben inmiddels al vingerafdrukscanners die onder het scherm verborgen zitten. Apple zou echter nog niet tevreden zijn over het stroomverbruik, het formaat en de dikte van de huidige scanners. Ook de opbrengst van de schermen met daaronder een scanner zou nog tegenvallen: veel exemplaren sneuvelen tijdens de productie.

Face ID en Touch ID vullen elkaar aan

Apple zal volgens Kuo waarschijnlijk een variant op de ultrasone vingerafdrukscanner van Qualcomm gebruiken. Die scanner zit al onder het scherm van de Samsung Galaxy S10, en heeft een groter scanoppervlak dan veel andere vingerafdrukscanners onder het scherm. Ook werkt hij sneller en zijn vochtige vingers geen probleem.

Volgens analist Kuo kunnen gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner elkaar aanvullen. Apple zet zijn gezichtsscanner dan ook in voor meer dan identiteitscontrole alleen. De functie Animoji laat gebruikers bijvoorbeeld met hun eigen gezichtsuitdrukkingen een driedimensionale emoji bewegen.

Kuo voorspelde eerder al wat kenmerken voor de iPhones van 2020. Die zouden ondersteuning voor 5G krijgen en een 3D-camera.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van