Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Duurzame tech

Deze hoodie is voor het leven

07 augustus 2019 17:45 Aangepast: 07 augustus 2019 17:46

De Infinite hoodie Stella McCartney voor Adidas gaat oneindig lang mee. Deze nieuwe kleding wordt gemaakt door oud textiel vloeibaar te maken

Deze unisex sweater met capuchon is gemaakt van een t-shirt, of misschien wel een jeans. De Infinite hoodie wordt gemaakt door oud textiel vloeibaar te maken.

NuCycl heet de technologie waarmee oude kleding tot nieuw textiel van hoge kwaliteit wordt gemaakt. Het afval wordt tot pulp gereduceerd, dan gesmolten tot het vloeibaar is en tot een nieuwe draad gesponnen door een machine die lijkt op een 3D-printer.

'Op moleculair niveau'

Die hoge kwaliteit is bijzonder. Bij recycling van katoen kan de kwaliteit achteruit gaan doordat de vezels korter worden. Maar het Canadese bedrijf Evrnu, dat NuCycl ontwikkelt, gebruikt een techniek waarbij gebruikt katoen “op moleculair niveau uit elkaar wordt gehaald' en meerdere keren geregenereerd kan worden. Kortom: Textiel dat steeds opnieuw gebruikt kan worden zonder in kwaliteit te verliezen. 

Fans van Adidas en de Britse mode in-ontwerper Stella McCartney (dochter van) moeten flink aan de bak om de Infinite hoodie te bemachtigen. De ecru-kleurige sweater is in een limited edition met oplage 50 stuks gemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Adidas goes recycled

Adidas gaat helemaal over op gerecycled plastic

Miniatuurvoorbeeld
Tapijt van oude sneakers door Dutch Design Award winnaar

Adidas op de vloer: tapijt gemaakt van oude sneakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van