Ga naar de inhoud
Bright Podcast 🎤

Podcast: 'afgeluisterd' worden door je slimme assistent

Hoe erg is het dat medewerkers van Google, Apple en Amazon meeluisterden met opnames door hun virtuele assistenten? Dat bespreken we in de nieuwe Bright Podcast.

Luister de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Het belangrijkste technieuws van de week ging over medewerkers van techreuzen die meeluisteren met spraakassistenten. Na Google en Amazon bleek ook Apple medewerkers te laten luisteren naar opnames van zijn spraakassistent.

Enkele dagen daarna maakten zowel Google als Apple bekend dat hun medewerkers voorlopig niet meer zullen meeluisteren met geluidsopnames door Google Assistent en Siri. Amazon doet dat voorlopig nog wel, maar voegde vrijdag een nieuwe optie toe waarmee gebruikers het meeluisteren met opnames van Alexa kunnen uitschakelen.  

In de Bright Podcast bespreken we wat de grote techbedrijven precies deden, waarom mensen daar verontwaardigd over zijn en of het echt gevaarlijk is. 

Apple na het iPhone-tijdperk

Daarnaast gaan we dieper in op de grootste omslag voor Apple in de afgelopen tien jaar. Want al jarenlang is de iPhone de grootste inkomstenbron voor Apple. Gevaarlijk zeiden analisten, want de smartphonemarkt blijft maar krimpen.

Maar zie daar: Apple draaide zijn meest succesvolle tweede kwartaal ooit, met minder dan de helft van de omzet uit iPhones. Waar komen die inkomsten dan wel vandaan? En zit Apple er nu warmpjes bij de komende jaren?

Luister de podcast:

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Streamingdienst MUBI: Handgeselecteerde arthousefilms van hoog niveau. Elke dag komt er een film bij, elke dag valt er een film af, het aanbod staat altijd op 30 films.

Podcast ThemeTalk: Pretparkfans Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen vertellen vol passie het laatste nieuws over pretparken, geven hun mening en nemen de luisteraar soms ook mee naar pretparken, van Walibi en de Efteling tot Disney en Universal.

Podcast Kleine Boodschap: Een pretpark-podcast die alleen over de Efteling gaat. Liefhebbers Paul Sprangers en Tim Hinssen vertellen vol plezier en kennis over details van sprookjes en attracties die je nooit opvielen, hun favoriete plekken in het park en ze blikken vooruit op de toekomst van de Efteling.

Meditatie-app ‌Buddhify: De app leert gebruikers op een laagdrempelige manier te mediteren, ook op het werk of onderweg. Goed om stress tegen te gaan, je hoofd leeg te maken of bijvoorbeeld in slaap te komen. Zonder duur abonnement en gratis te proberen.

Bright Night: Op 15 augustus vindt er een speciale Bright Night plaats. Samen met Samsung organiseert Bright een workshop techreviewen in de KPN XL winkel in Nieuwegein.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Deezer of voeg de RSS-feed toe aan je favourite podcast-app.

'Afluisterende'
Lees ook:
'Afluisterende' slimme assistenten: dit moet je weten
Hiermee
Dop er op
Hiermee bescherm je je privacy bij slimme speakers
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl