Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Microsoft Mixer

Populairste Fortnite-streamer Ninja stapt over naar concurrent

02 augustus 2019 13:52 Aangepast: 02 augustus 2019 14:00

Fortnite-streamer Richard Blevins, beter bekend als Ninja, stapt over van Amazons streamingdienst Twitch naar het concurrerende Mixer van Microsoft.

Ninja geldt als 's werelds bekendste speler van de populaire game Fortnite. De gamer kondigde zijn overstap aan via een video op Twitter. Belvins interviewt zichzelf daar verkleed als sportverslaggever over de stap, die hij "het volgende hoofdstuk" noemt.

Ninja was met 14,7 miljoen volgens één van de populairste streamers van Twitch, het grootste platform voor het streamen van gamevideo's. Ninja zond via Twitch vrijwel dagelijks streams uit waarin hij Fortnite speelde, en trok daarmee miljoenen kijkers.

Daar gaat hij nu exclusief mee door op Mixer, de nog niet erg grote Twitch-concurrent van Microsoft. Ninja hoopt dat zijn miljoenen fans hem naar zijn nieuwe thuisbasis volgen.

Miljoenenbusiness

Fans kunnen op Mixer dezelfde Ninja verwachten die zij al van Twitch kennen, zegt de streamer. Twitch zegt Ninja al het beste te wensen op Mixer, maar verwijderde ook direct zijn geverifieerde status.

Het is niet bekend hoeveel geld Microsoft voor de overstap betaalt. Ninja is echter niet vies van een goedbetaalde deal. Zo kreeg de gamer eerder dit jaar 1 miljoen dollar om de nieuwe game Apex Legends te spelen, en zo onder de aandacht van miljoenen kijkers te brengen.

WK Fortnite

Fortnite is als populairste online schietspel van het moment sowieso een lucratieve game. Zo waren vorige week de wereldkampioenschappen Fortnite, waarbij de winnaars een miljoenenprijs deelden. De 21-jarige Nederlander Dave werd tweede en deelt met zijn teamgenoot ongeveer 2 miljoen euro. De winnaars van het toernooi delen samen 30 miljoen dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Dave (21) is miljonair door spelen Fortnite: 'Nog kijken wat ik met geld ga doen'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Gamer Ninja kreeg miljoen dollar om Apex Legends te promoten'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van