Kunstmatige intelligentie

Deze app voor bartenders maakt een einde aan voorkruipers

02 augustus 2019 04:54 Aangepast: 02 augustus 2019 10:04
De applicatie die aangeeft hoe lang gasten al wachten. Beeld © DatasparQ /YouTube

Iedereen weet hoe irritant het is als de barman iedereen voor lijkt te laten en jij daardoor eindeloos op je drankje staat te wachten. Wellicht is dat door een nieuwe applicatie binnenkort verleden tijd.

Het is een idee van het Britse DataSparQ, dat gisteren 'AI Bar' aankondigde. Een applicatie die dankzij kunstmatige intelligentie bepaalt wie er wanneer aan de beurt is om bediend te worden.

Gezichtsherkenning

Door middel van gezichtsherkenning hoeven wachtenden voor een bar nooit meer bang te zijn dat iemand anders voordringt. Iedere kroeg kan gebruik maken van het programma: alleen een webcam, computerscherm en de applicatie zijn nodig. Het programma kost Britse kroegeigenaren overigens wel 199 pond per maand.

Wachtende gasten

De barman krijgt op een scherm een lijst te zien met alle wachtende gasten. Daarop staat aangegeven hoe lang iedereen al wacht. "Als je je even omdraait om met vrienden te praten of je veters strikt, onthoudt het systeem toch dat je stond te wachten."

Ook geeft het programma een waarschuwing als iemand jonger dan 25 lijkt. Het programma is volgens de makers succesvol getest in een eerste Londense bar en zal eind september in een tweede pop-up bar verschijnen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slim algoritme lost Rubik's Cube op in één seconde

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore