Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Escher-game

Derde deel populaire gamereeks Monument Valley in de maak

01 augustus 2019 19:46
Beeld © ustwo games

Ontwikkelaar ustwo games heeft aangekondigd dat het derde deel van de populaire gamereeks Monument Valley in ontwikkeling is.

De ontwikkelaar deelt het nieuws via Twitter, gepaard met een foto van conceptafbeeldingen van Monument Valley. Het is niet duidelijk of het daarbij gaat om levels voor het nieuwe game. De studio zegt in ieder geval nog een nieuwe creative director voor de titel te vinden, vermoedelijk is de ontwikkeling daarom pas net begonnen.

De eerste Monument Valley-game verscheen in 2014. Het spel charmeerde spelers met prachtig ogende en kunstig in elkaar gestoken levels, die zijn geïnspireerd op de onmogelijke tekeningen van de Nederlandse kunstenaar MC Escher.

Miljoenen keren geïnstalleerd

De eerste titel won een Apple Design Award en werd uitgeroepen tot spel van het jaar voor iOS. Monument Valley 2 uit 2016 werd ook met prijzen overladen. Het eerste deel is volgens de makers inmiddels meer dan 30 miljoen keer verkocht. Ook het tweede deel werd meer dan 30 miljoen keer geïnstalleerd, mede omdat de eerste levels gratis te proberen zijn.

Ustwo hoort tot de ontwikkelaars die exclusieve games voor de aanstaande gamedienst Apple Arcade maken. Die spellen zijn voor abonnees onbeperkt te spelen op iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Volg Bright op YouTube voor meer tech en game-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore