Play Pass

Google test abonnementsdienst voor Android-games

01 augustus 2019 16:18 Aangepast: 01 augustus 2019 16:32

Google werkt aan een concurrent voor het nieuwe game-abonnement van Apple. Google Play Pass is een abonnementsdienst voor Android-games en -apps in de Play Store.

De nieuwe Google-dienst Play Pass gaat 5 dollar per maand kosten, is te zien op screenshots in handen van Android Police. Google bevestigt tegenover de site dat het de nieuwe abonnementsdienst aan het testen is.

Gebruikers van Play Pass krijgen onbeperkt toegang tot honderden betaalde apps, voornamelijk games. Het gaat dan om onbelemmerde toegang, zonder advertenties of in-app-aankopen. Een deel van de games is straks exclusief voor gebruikers van Play Pass.

Play Pass lijkt op Apple Arce

De nieuwe Google-dienst lijkt daarmee sterk op Apple Arcade, de abonnementsdienst die Apple in maart aankondigde. Ook die dienst biedt gebruikers onbelemmerd toegang tot honderden games, deels exclusief, op alle Apple-apparaten die een klant bezit, van iPhone en iPad tot Mac en Apple TV. De vaste maandprijs van Apple Arcade is nog niet bekend.

Op de screenshots van Google Play Pass is te zien dat die dienst naast games ook toegang tot apps biedt. Welke apps dat zijn is niet bekend. Wel zijn populaire games als Monument Valley, Star Wars: Knights of the Old Republic en Limbo te zien.

Steeds vaker abonnementsdiensten

Het is nog niet bekend of, waar en wanneer Google Play Pass voor alle Android-gebruikers beschikbaar komt. Ook is niet bekend of Google ook game-ontwikkelaars inhuurt voor exclusieve titels, zoals bij Apple Arcade het geval is.

Steeds meer bedrijven komen met abonnementsdiensten. Zo kunnen Xbox-gamers met de betaalde Game Pass onbeperkt toegang krijgen tot een groot groeiend aantal games. Ook stappen veel makers van apps over van een eenmalig aankoopbedrag op een abonnement. Dat geldt voor grote softwarepakketten, zoals Microsoft Office en Adobe Creative Suite, tot individuele apps voor Android en iOS.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van