E-simkaart

'T-Mobile gaat eSIM binnenkort ondersteunen'

30 juli 2019 14:37 Aangepast: 30 juli 2019 23:47
Beeld © AFP

T-Mobile lijkt binnenkort te starten met ondersteuning voor eSIM in Nederland. De ingebouwde simkaart maakt onder meer ondersteuning van meerdere providers mogelijk.

De komst van eSIM zou door meerdere helpdeskmedewerkers van T-Mobile aan een lezer van Tweakers zijn bevestigd. De ondersteuning zou vanaf half augustus starten. Ook wordt T-Mobile genoemd op de Amerikaanse site van Apple, één van de weinige bedrijven die eSIM al inbouwt. Volgens T-Mobile gaat dat echter om een fout. De provider zegt eSIM momenteel alleen nog te testen en wil nog geen verdere mededelingen doen.

eSIM is een zeer kleine simkaart die in apparaten zit ingebouwd. Via de simkaart kunnen meerdere abonnementen van verschillende providers worden gebruikt, en kan zonder van simkaart te wisselen van provider worden gewisseld. Zo kan in het buitenland bijvoorbeeld een tijdelijk data-abonnement worden genomen, zonder dat gebruikers hun simkaart hoeven te verwisselen.

Apple en Google

Apple ondersteunt eSIM in zijn nieuwste iPhones: de iPhone XS, XS Max en XR. Ook recente iPads en en de Apple Watch ondersteunen eSIM. Bij de Apple Watch is dat alleen het geval bij het duurdere stalen model, die dankzij de eSIM een eigen internetverbinding heeft en ook zonder verbonden iPhone muziek kan streamen en kan bellen en chatten. De stalen Apple Watch is door het ontbreken van eSIM in Nederland niet te koop.

Google ondersteunt in zijn Pixel-telefoons ook eSIM. De Pixel-toestellen worden niet officieel in Nederland verkocht, maar zijn wel via webwinkels te bestellen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van