Laser-techniek

'iPhones krijgen in 2020 een 3D-camera achterop'

29 juli 2019 21:39 Aangepast: 29 juli 2019 21:40
Beeld © OnLeaks

Apple zou volgend jaar twee van zijn nieuwe iPhones willen uitrusten met een camera aan de achterkant die met lasers de ruimte in 3D in kaart brengt. De time-of-flightcamera moet onder andere zorgen voor mooiere foto's.

Apple wil de camera aan de achterkant van nieuwe iPhones volgend jaar voorzien van een zogeheten time-of-flightsensor, die de ruimte driedimensionaal in kaart brengt. Dat stelt de bekende Apple-analist Ming Chi Kuo in een rapport maandag. Kuo beschikt regelmatig over de juiste informatie over de plannen van Apple op basis van gegevens van Aziatische toeleveranciers. 

Augmented reality

De time-of-flight-technologie (ToF) is onder meer te gebruiken voor het verbeteren van foto’s en voor nieuwe toepassingen met augmented reality, een combinatie van virtuele informatie en beelden van de echte wereld.

Sinds 2017 zijn iPhones aan de voorkant voorzien van een 3D-camera voor gezichtsherkenning. Dat Face ID-systeem gebruikt de infraroodtechniek ‘structured light’. Met de geavanceerdere ‘time of flight’-sensor kunnen iPhones de wereld beter ‘zien’, doordat ze meer details waarnemen en grotere afstanden kunnen meten. De nieuwe sensoren in de iPhones hebben volgens Kuo een onderdeel genaamd VCSEL, dat gebruik maakt van lasers. 

Face ID blijft in 2020

Twee nieuwe iPhone-modellen in 2020 zouden de nieuwe ToF-sensoren gebruiken, voorspelt Kuo. De analist verwacht dat Apple van deze modellen volgend jaar zo’n 45 miljoen stuks zal verschepen. In het goedkoopste iPhone-model zou de speciale ToF-sensor ontbreken. Alle iPhones zouden in 2020 blijven werken met de Face ID-gezichtsherkenning.

Volgens Kuo gaat ook het Chinese Huawei zijn high-end smartphones voorzien van een ToF-sensor. 

5G

Kuo voorspelde afgelopen weekend dat de iPhones volgend jaar 5G-netwerken zullen ondersteunen. De analist verwacht dat de veranderingen in de iPhones in 2020 groter zullen zijn dan die van dit najaar. Naar verwachting kondigt Apple in september de nieuwe iPhones aan die deze herfst op de markt komen.   

Volg Bright op YouTube voor meer smartphone-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Apple komt dit jaar met zeven nieuwe iPads'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'iPhones in 2021 met vingerscanner onder scherm'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van