Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Waterfall Screen

Oppo toont telefoon met aflopende 'watervalranden'

29 juli 2019 17:17

Oppo heeft een nieuwe telefoon getoond met schermranden die nog net niet kaarsrecht naar beneden klappen.

Samsung introduceerde in 2015 met de Galaxy S6 Edge de eerste smartphone met rond aflopende schermranden. Een groot succes: het Edge-model werd de succesvolste S6 en bijna alle Galaxy S-modellen sindsdien hebben ook zulke schermranden. Veel andere Android-makers volgen Samsung: telefoons van Huawei, OnePlus, LG, Sony en Nokia hebben inmiddels ook rond aflopende schermranden.

Het Chinese Oppo heeft ook zo'n telefoon, maar het bedrijf gaat nu verder. Op Twitter toont Oppo foto's van zijn 'Waterfall Screen' op Twitter. Bij dat scherm lopen de randen in een hoek van 88 graden af, nog net niet kaarsrecht. Daardoor is de daadwerkelijke zijrand van het toestel vanaf de voorkant niet te zien.

Op de foto's is ook te zien dat de telefoon een extra lang scherm met 21:9-verhouding heeft. Een selfiecamera is niet te zien, mogelijk heeft Oppo deze net als bij zijn andere recente modellen verstopt in een popup-mechaniek. Oppo toonde onlangs echter ook een telefoon waarbij de selfiecamera achter het scherm zit. Het is niet bekend of die technologie nu al gereed is. Oppo zegt dat het ontwerp met de steil afgeronde hoeken 'binnenkort' verschijnt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore