Truc met bug

Hackers maken Android-versie voor Nintendo Switch

29 juli 2019 11:52

Hackers hebben een versie van Android gemaakt die op de Nintendo Switch geïnstalleerd kan worden. De installatie misbruikt daarvoor een kwetsbaarheid van de Switch.

De Android-versie die op de Switch geïnstalleerd kan worden, is gebaseerd op de Android Oreo 8.1-versie waar Nvidia Shield-apparaten op draaien. De hackers hebben hebben hun Android-versie beschikbaar gesteld op ontwikkelaarsforum XDA. Als gebruikers Android op hun Switch installeren, kunnen zij games en toepassingen gebruiken die normaal niet op de Switch beschikbaar zijn.

Nintendo staat enkel games op de Switch toe die het zelf heeft goedgekeurd, en die worden verkocht via de Nintendo Store of op een game-cartridge. Het installeren van Android is mogelijk door een kwetsbaarheid die voorkwam in de eerste lichtingen van de Nintendo Switch. Die kwetsbaarheid zit op hardware-niveau en kan met een software-update niet gedicht worden. Daarom leent dat lek zich goed voor een hack als deze. Op recente Switches is de kwetsbaarheid niet meer aanwezig.

Het installeren van Android op de Nintendo Switch is niet zonder gevaren. Zo heeft de Android-versie van de hackers een aantal bugs, zoals een slechtere batterijduur, problemen met het aansluiten op de tv en het ontbreken van een melding bij opladen. Bovendien bestraft Nintendo het hacken van Switches: eerder werden gehackte exemplaren van de spelcomputer afgesloten van alle online diensten van Nintendo.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore