Handelsoorlog

Trump: 'Apple krijgt geen importkorting voor Mac Pro'

26 juli 2019 17:52 Aangepast: 26 juli 2019 19:07
Beeld © Apple

Apple vroeg de Amerikaanse president Trump om een ontheffing van de hogere importkosten uit China, maar dat gaat niet door. "Maak ze in de VS, geen heffingen", aldus Trump.

Apple had de Amerikaanse regering gevraagd om de nieuwe Mac Pro te ontzien van de importheffingen van 25 procent op producten uit China. De Mac Pro werd de afgelopen jaren in de VS geproduceerd, maar het totaal nieuwe model wordt net als het gros van Apple's producten in China gemaakt.

"Apple krijgt geen ontheffing voor Mac Pro-onderdelen die in China zijn gemaakt. Maak ze in de VS, geen heffingen!", meldt de Amerikaanse president Trump op Twitter.

Apple zocht ontheffingen voor onderdelen zoals de aluminium behuizing en de optionele wieltjes voor de peperdure Mac voor professionele gebruikers. De computer is later dit jaar te koop vanaf 6000 dollar, de duurste configuratie loopt tegen de 50.000 dollar en het bijpassende 5K-scherm kost 5000 dollar.

Productie weg uit China

President Trump heeft Apple bovendien aangemoedigd om zijn productie uit China weg te halen, zegt Trumps belangrijkste financieel adviseur Larry Kudlow tegen de pers. Trump voert een felle handelsoorlog tegen China, en vindt dat het land te veel exporteert naar de VS zonder evenveel te importeren.

Trump heeft ook meermaals kritiek op specifiek Apple geuit. Hij vindt dat Apple meer producten in de VS moet laten maken. Tijdens een recent overleg met Apple-ceo Tim Cook, noemde Trump hem 'Tim Apple. Cook nam dat toen sportief op: de Apple-ceo veranderde zijn achternaam op Twitter in het logo van Apple.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Apple verplaatst productie Mac Pro van de VS naar China

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van