Zonder koppeling

'WhatsApp straks op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken'

26 juli 2019 10:36 Aangepast: 26 juli 2019 11:16
Archieffoto.

WhatsApp zou werken aan een nieuw systeem waardoor de app tegelijk op bijvoorbeeld smartphone en pc kan worden gebruikt, zonder koppeling via de telefoon.

WhatsApp op computers is nu in feite niet meer dan een doorgeefluik van en naar de mobiele app. Die app moet altijd met de desktop-app in verbinding staan en werkt anders niet. WhatsApp is namelijk gekoppeld aan één enkel telefoonnummer en kan dus ook niet tegelijk op twee verschillende telefoons gebruik worden, of op een tablet.

Volgens WABetaInfo werkt WhatsApp al een aantal maanden aan het nieuwe systeem. Die site test bètaversies van WhatsApp en weet vaak al vroeg juiste informatie over de chatdienst te melden. Het is niet duidelijk op welke termijn het systeem klaar is, maar de techniek zal nodig zijn voor de verwachte iPad-versie van WhatsApp.

Verbeterde versleuteling

Het nieuwe systeem zou het voor gebruikers ook mogelijk maken om hetzelfde WhatsApp-account op meerdere smartphones te gebruiken, bijvoorbeeld een zakelijk en een privé-toestel. Overstappen van Android naar iOS of andersom zou ook makkelijker worden; nu kan de backup van WhatsApp nauwelijks worden overgezet.

WhatsApp zou voor het nieuwe systeem zijn encryptie verbeteren. Nu worden berichten versleuteld van de ene telefoon met WhatsApp naar de andere gestuurd, straks moeten berichten ook veilig en onkraakbaar naar meerdere apparaten worden verzonden. Volgens WABetaInfo krijgt de iOS-versie van WhatsApp binnenkort ook een nieuw uiterlijk.

Chatdiensten samenvoegen

Facebook-topman Mark Zuckerberg wil de chatdiensten van Facebook, Instagram en WhatsApp graag samenvoegen tot één grote dienst. Dat gebeurt op zijn vroegst na 2020, zei hij begin dit jaar. Mogelijk is de technische vernieuwing van WhatsApp een voorbereiding op die stap.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van