9e miljard-mijlpaal

Google Foto's heeft 1 miljard actieve gebruikers

25 juli 2019 11:33 Aangepast: 25 juli 2019 11:34

Google Foto's heeft als negende Google-dienst meer dan 1 miljard actieve gebruikers. De dienst startte vier jaar geleden. Woensdag kwam Google ook met een nieuwe foto-app voor offline gebruik.

Google Foto's passeerde de 1 miljard actieve gebruikers eerder deze zomer, meldt het bedrijf aan Fast Company. De fotodienst werd in mei 2015 tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O aangekondigd. Nu is Foto's de negende Google-dienst die de mijlpaal van 1 miljard gebruikers passeert, na de zoekmachine, Android, browser Chrome, Gmail, Google Drive, Google Maps, de Google Play Store en YouTube.

Google Foto's is een cloudopslag voor foto's, die dankzij kunstmatige intelligentie en beeldherkenning goed te doorzoeken is. Gebruikers kunnen zoeken op 'hond' of 'strand' en krijgen dan de juiste resultaten te zien. Ook laat de dienst gebruikers makkelijk foto's onderling delen.

Google Foto's groeide snel

De dienst was snel populair: in zijn eerste vijf maanden groeide Google Foto's al naar 100 miljoen gebruikers. Na een jaar waren dat 200 miljoen gebruikers, twee jaar na lancering stond de teller al op 500 miljoen. Die groei heeft Google mede te danken aan de populariteit van Android: Google Foto's staat op veel toestellen standaard geïnstalleerd. Maar ook op iOS is Google Foto's één van de populairste apps in de categorie Foto en Video.

Gallery Go

Woensdag lanceerde Google een lichtgewicht alternatief voor Google Foto's: Gallery Go. De app voor Android is ontworpen om offline te werken, en weegt slechts 10 MB. De app is vooral bedoeld voor gebruik in opkomende markten zoals Nigeria.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore