Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Vouwtelefoon

Samsung lanceert verbeterde Galaxy Fold in september

25 juli 2019 09:49 Aangepast: 26 juli 2019 18:18
Beeld © Getty

Samsung brengt de verbeterde versie van zijn opvouwbare telefoon Galaxy Fold in september op de markt. Samsung heeft aanpassingen rond het vouwbare scherm gedaan.

Samsung zou zijn telefoon met een vouwbaar scherm eigenlijk eind april al op de markt brengen. Vlak voor de verkoopstart stuitten journalisten echter op verschillende problemen waardoor de telefoons na een dag al onbruikbaar werden. Samsung stelde de verkoopstart daarom uit en onderzocht de problemen.

De herziene versie van de Galaxy Fold is volgens Samsung op een paar punten verbeterd. Zo strekt de beschermlaag op het scherm nu tot voorbij de schermrand. Eerder stopte die laag enkele millimeters voor de rand, waardoor recensenten het laagje van het scherm probeerden te pellen, zoals bij reguliere smartphones gangbaar is. De laag is van de Galaxy Fold echter cruciaal en het scherm stopt zonder de laag met werken.

Verstevigd scharnier, kleinere kier

Samsung heeft daarnaast het scharnier van de Galaxy Fold op verschillende manieren verbeterd. Bij recensenten kwam er al snel vuil tussen het vouwmechaniek. De scharnieren van de telefoon zijn nu verbeterd en voorzien van nieuwe beveiligingsdoppen.

Ook zijn er meerdere metalen beschermlagen onder het scherm van de Galaxy Fold aangebracht. Als laatste is de kier tussen het scharnier en de behuizing van de telefoon verkleind.

Nederland

Het is niet duidelijk of Nederland tot het 'beperkt aantal landen' behoort waar de Galaxy Fold in eerste instantie verschijnt. De adviesprijs van het toestel blijft onveranderd: 2000 dollar.

De Galaxy Fold heeft twee schermen: een 4,6 inch scherm op de buitenkant en een 7,3 inch scherm in opengeklapte stand, beiden gebruiken de oled-techniek.

'Iets gemist'

Samsung-topman DJ Koh ging eerder door het stof: hij noemde de introductie van de Galaxy Fold 'te snel'. "Ik geef toe dat ik iets gemist heb op het gebied van de opvouwbare telefoon, maar we zijn ons aan het herstellen", zei Koh.

Huawei Mate X

Ook Huawei zou deze zomer zijn eerste opvouwbare smartphone introduceren. De lancering van de Mate X werd echter in juni uitgesteld. De reden was dat het Chinese bedrijf nog extra testen moest uitvoeren. Huawei mikt ook op een introductie in september, maar de officiële datum is nog niet bekend. 

Bij het uitstel in juni zei Huawei 'voorzichtiger' te zijn geworden na het debacle bij Samsung. "We willen geen product uitbrengen dat onze reputatie vernietigt."

Eind 2018 kwam het Chinese merk Royole al met de eerste opvouwbare smartphone, de Flexpai.

Kijk onze eerste indruk van de Galaxy Fold:

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Huawei stelt lancering opvouwbare Mate X uit

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Microsoft werkt aan opvouwbare tablet met 9 inch-schermen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore