Smart Home

Google Assistant wordt stiller bij uitdoen van slimme lampen

24 juli 2019 13:56 Aangepast: 24 juli 2019 14:08

Google Assistant gaat geen luide gesproken reactie meer geven als gebruikers hun slimme verlichting willen regelen.

In plaats daarvan bevestigen Google Home-apparaten of de Nest Hub een opdracht aan lampen voortaan met een pingeltje, meldt Google.

Nogal hard

Zolang de lampen in dezelfde ruimte als het Google Assistant-apparaat staan, krijgen gebruikers geen uitgebreid antwoord meer van hun speaker. Dat geldt ook bij het regelen van andere apparaten die als lamp zijn geconfigureerd, via bijvoorbeeld een slimme stekker.

Google voert de wijziging door na berichten van gebruikers. Als die nu bijvoorbeeld hun slimme verlichting via Google Home uitschakelen, krijgen zij 'luider dan ze zouden willen' een bevestiging: "De lampen in de slaapkamer worden uitgeschakeld".

Nog wel bevestiging bij andere ruimtes

Het geluidje dat de gesproken bevestiging vervangt, wordt de komende tijd naar alle gebruikers uitgerold. Gebruikers die via Google Home-apparaten of de Nest Hub lampen in andere ruimtes regelen, krijgen nog wel een gesproken bevestiging.

Amazon Alexa

Concurrent Amazon heeft een andere oplossing bedacht voor zijn spraakassistent Alexa. Die kreeg eind vorig jaar een fluistermodus, waarbij de assistent fluisterend reageert als gebruikers fluisterend een vraag stellen of opdracht geven.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Luister ook de Bright Update via Google Assistent en Google Home-speakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore