Joy-Con Drift

'Nintendo gaat defecte Switch-controllers gratis repareren'

24 juli 2019 11:41

Nintendo zou controllers van de Nintendo Switch kostenloos gaan vervangen als die last hebben van een relatief veelvoorkomend probleem met de joysticks.

Sommige gebruikers van de Nintendo Switch melden de laatste tijd problemen met de sticks op de Joy-Con-controllers. Die sturen personages en andere elementen in games aan, zonder dat spelers de controller aanraken. Op fora staat het probleem al bekend als 'Joy-Con Drift'. Een groep klanten klaagde Nintendo onlangs zelfs aan om de controllerproblemen.

Nintendo zou nu met een gratis oplossing komen, meldt Vice op basis van interne documenten van het bedrijf. Daarmee lijkt het probleem relatief groot. Nintendo zou alle controllers met problemen kostenloos repareren of vervangen, zowel binnen als buiten de garantie en ook zonder dat klanten de aankoopbon nog hebben.

Geld terug bij eerdere reparatie

In eerste instantie zou Nintendo altijd proberen om de problemen op te lossen door de controllers opnieuw met de Switch te koppelen. Lukt dat niet, dan worden gratis reparaties uitgevoerd. Klanten zouden bovendien hun geld terug kunnen krijgen voor eerdere reparaties van hetzelfde probleem, waarvoor toen betaald moest worden.

Nintendo wil niet ingaan op de verslaggeving van Vice. Wel heeft het bedrijf een algemene verklaring gegeven: "Bij Nintendo zijn we erg trots op het maken van kwaliteitsproducten en we verbeteren deze. We zijn op de hoogte van recente verhalen dat sommige Joy-Con-controllers niet correct reageren. We willen dat klanten plezier hebben, als we daar in tekortschieten kunnen klanten support.nintendo.com bezoeken."

Volg Bright op YouTube voor meer video's over tech en games

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nintendo lanceert Switch Lite: kleiner en goedkoper

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nintendo lanceert nieuw Switch-model met langere accuduur

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore