Ga naar de inhoud
Tech

McDonald's betaalt voor aantrekkelijke locaties in Pokémon Go

Beeld © AFP

Als je geluk hebt, is jouw bedrijf toevallig een Pokéstop. Dan komen allerlei Pokémon Go-spelers jouw kant op, omdat ze voorwerpen kunnen ophalen. Bedrijven die niet zo lucky zijn, hebben de mogelijkheid om een speciaal plekje in Pokémon Go te kopen.

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic heeft een deal gesloten met McDonald's: alle Japanse vestigingen zijn een Pokéstop of Pokégym, een plek waar spelers tegen andere Pokémon kunnen vechten. Het gaat in totaal om 2900 Japanse vestigingen, waarmee de fastfoodketen meer klanten probeert te trekken. Volgens Frankwatching biedt Pokémon Go dan ook 'ongekende marketingkansen' voor bedrijven.

Pokémon in Happy Meals

Hoeveel McDonald's aan Niantic heeft betaald, is niet bekendgemaakt. Niantic heeft al eerder gezegd dat het samenwerkingen met bedrijven aangaat om de inkomsten uit Pokémon Go te verhogen. Dat deed het al eerder met Vodafone en Motorola voor een soortgelijke augmentedreality-game: Ingress, waarin de locaties van de bedrijven ook in de game werden geïntegreerd.

Daarnaast geeft McDonald's Japan voortaan Pokémon-figuurtjes bij Happy Meals. Hierdoor schoot het aandeel van McDonald's Japan met 18 procent omhoog. 

Eunice Koekkoek, woordvoerder McDonald's Nederland, meldt dat er in Nederland geen plannen zijn om van vestigingen een Pokéstop of Pokégym te maken. De Pokémon-speeltjes worden dit najaar wél aan de Nederlandse Happy Meals toegevoegd.

Pokémon Go-kroegentocht

Volgens een onderzoek van Multiscope zouden er meer dan 2 miljoen Nederlanders Pokémon Go spelen. Veel bedrijven springen in op de hype: zo kwam de Albert Heijn met 'Pokémappie' waarmee je kunt zien welke Pokémon je bij welke Albert Heijn kunt vangen.

Bavaria organiseerde een heuse kroegentocht langs verschillende Pokéstops en een Zwollenaar introduceerde een speciale Pokémon Go-taxi om spelers sneller Pokémon te laten vangen.

Thumbnail

De Pokémon-kroegentocht van Bavaria

Bron: RTL Z / Daniël Verlaan
BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl