Trek maar aan het touwtje

Elektrische pick-uptruck Ford trekt trein van 500 ton

23 juli 2019 19:44 Aangepast: 23 juli 2019 20:26
Beeld © Ford

Een prototype van de volledig elektrische Ford F-150 sleept in een video tien grote treinstellen mee. De trein was ruim 300 meter lang.

Al is het stereotype van elektrische auto's als niet-krachtige apparaten snel aan het verdampen, voor eigenaren van een pick-uptruck gaat er toch weinig boven diesel en rookwolken. In een nieuwe promotievideo probeert Ford daar een eind aan te maken.

Een prototype van de volledig elektrische F-150-truck sleept daarin een trein van meer dan 300 meter lengte achter zich aan. In de trein zaten onder andere 42 klassieke diesel F-150-trucks, wat het gewicht in totaal op ruim 550.000 kilo bracht. De elektrische auto gaat niet hard, maar komt wel tot de finish.

Nog niet te koop

Behalve dit prototype heeft Ford nog niet veel laten doorschemeren over de elektrische pick-uptruck. Zo is nog niet bekend wat de actieradius wordt en hoeveel kilo hij in normale omstandigheden achter zich aan kan slepen.

Ook is nog onbekend wanneer de truck op de markt komt en voor welke prijs.

Tesla

Tesla zegt ook te werken aan een elektrische pick-up truck. Elon Musk blufte in een tweet dat de trekkracht zo rond de 136.000 kilo moet liggen.

Volg Bright op YouTube voor meer reviews van elektrische auto's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore