Mega-test

Getest: het beste elektrische voertuig voor 'the last mile'

24 augustus 2019 15:15 Aangepast: 26 augustus 2019 13:44

In de videoserie 'The Last Mile' test Bright elektrische voertuigen, bedoeld voor de stukjes van je huis naar de trein en van de trein naar je werk. Welk voertuig is perfect om te forenzen?

Steden slibben dicht en parkeerkosten rijzen de pan uit, maar we blijven ons verplaatsen van ons huis naar ons werk. De grote bottleneck is 'The Last Mile', die laatste anderhalve kilometer naar de trein, metro of bus toe.

Een fiets meenemen is gedoe en duur, lopen inefficiënt en de vouwfiets niet cool. Gelukkig komen er veel lichtgewicht elektrische voertuigen op de markt die makkelijk mee de trein in kunnen en ook nog eens geweldig leuk zijn om op te rijden. In de serie 'The Last Mile' op het Bright YouTube-kanaal (abonneer je) stapt Bram van Dijk op elektrische voertuigen.

Hoeveel wieltjes scoort -ie?

Je volgt hem vanaf zijn huis in Amsterdam Noord naar de Bright-studio op Hilversum Media Park. Hoe comfortabel rijdt het voertuig? Wat zijn de specs? Is hij een beetje handzaam? Is hij illegaal of legaal op de openbare weg? En, niet te vergeten, is het leuk om op te rijden? Elk voertuig krijgt een score (van 1 tot 5 wieltjes) en uiteindelijk wordt er een winnaar aangewezen.

De voertuigen die we testen in deze eerste reeks zijn de skateboard-achtige eenwieler OneWheel XR, de hoverboard met kniebesturing Ninebot S, het elektrische longboard Boosted Board Stealth en de enige legale elektrische step Micro Condor X3 NL.

Volg 'The Last Mile' op YouTube.com/BrightTV.

Bekijk hieronder de vier afleveringen:

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Elektrische step Xiaomi na 9 maanden: plezier en pech

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Review: dit e-skateboard gaat harder dan je hebben kan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van