Ga naar de inhoud
Ook voor iPhone?

'Apple Watch krijgt microLED-scherm in 2020'

Apple zou in vergaande gesprekken zijn met een leverancier voor het aankopen van microLED-schermen voor in de Apple Watch. Dat heeft verschillende voordelen ten opzichte van OLED.

Apple zal namelijk eind volgend jaar overstappen van OLED naar microLED-schermen, zo schrijft 9to5Mac na berichtgeving van het Taiwanese Economic Daily News.

De nieuwssite heeft namelijk anonieme bronnen bij de mogelijke leveranciers van de schermen en volgens hen zijn de gesprekken in een laatste stadium beland. Het gaat om Taiwanese leveranciers, waardoor Apple dus weg zou gaan bij LG als schermproducent voor de Apple Watch.

Ook voor de iPhone zou Apple al jaren spelen met het idee om de OLED-schermen te vervangen voor microLED-schermen, maar tot nu toe heeft het daar nog geen fabrikant voor gevonden die dit op grote schaal kan produceren.

Voordelen

Bij microLED is de beeldkwaliteit nog iets hoger dan bij OLED-schermen, maar het echte voordeel zit in de duurzaamheid van de ledjes. Deze gaan namelijk veel langer mee en hebben een veel kleinere kans op inbranding.

Ook zijn de ledjes bij microLED energiezuiniger en is het waarschijnlijk dat er meer ledjes op een vierkante millimeter kunnen worden geplaatst, waardoor het scherm nog scherper wordt.

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl