Voor meer tv's

Ziggo gestart met leveren extra Mediabox

22 juli 2019 20:38 Aangepast: 23 juli 2019 09:35
Beeld © Ziggo

Ziggo laat klanten nu ook een extra Mediabox Next bestellen. Daardoor kunnen meerdere tv's in huis 4K-beelden ontvangen.

De nieuwe Mediabox Next van Ziggo werd vorige maand voor alle klanten beschikbaar gemaakt als opvolger van de Mediabox XL. De box is vele malen sneller dan de voorganger en verbruikt minder energie, voornamelijk omdat er geen harde schijf in zit om programma's op te slaan. Dit opslaan en terugkijken gaat nu direct vanuit de cloud. Ook ondersteunt de Mediabox Next de 4K-beeldkwaliteit, onder meer via Netflix en YouTube.

Om te voorkomen dat Ziggo snel door de voorraad heen was, hield het bedrijf nog even bestellimiet van één Mediabox Next per abonnement, waardoor sommige huishoudens niet meer tv konden kijken op een tweede tv in bijvoorbeeld de slaapkamer of de keuken. Deze limiet is maandag opgeheven: klanten kunnen voor 5 euro extra per maand een extra Mediabox Next bestellen.

Ziggo laat weten dat er maximaal vijf aansluitingen per adres mogen zijn, waaronder drie Mediabox Nexts en bijvoorbeeld twee CI+ modules. De kosten van de box bedragen evenveel als de kosten voor een extra Mediabox XL. Deze is inmiddels niet meer te krijgen.

Aansluitkosten

Ziggo oogstte over het algemeen veel positieve reacties op de nieuwe tv-box, al waren er wel klachten over de aansluitkosten van 19,95 euro. Ziggo laat aan Bright weten dat deze kosten nodig zijn ter compensatie van de verzendkosten en het eventueel vervangen van de Connectbox, de wifi-router van Ziggo.

In online reacties schreven meerdere Ziggo-klanten dat de aansluitkosten makkelijk werden kwijtgescholden nadat ze erover beklag deden, maar volgens een woordvoerder van Ziggo gebeurt dit 'uitsluitend in zeer uitzonderlijke gevallen'.

Volg Bright op YouTube voor meer video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore