Tech

Google: maandelijks één gratis game voor Stadia Pro-gebruikers

19 juli 2019 13:55

Abonnees van Google's nieuwe gamestreamingdienst Stadia Pro krijgen elke maand ongeveer één gratis game, die beschikbaar blijft zolang ze betalend gebruiker blijven.

Dat zegt Stadia-producthoofd Andrey Doronichev op Reddit. De gamedienst Google Stadia werd eerder dit jaar aangekondigd, vorige maand werden ook de prijzen van de gamestreamingdienst bekend.

Stadia is het makkelijkst te beschrijven als een spelcomputer zonder spelcomputer: alle games worden vanaf de servers van Google gestreamd naar de Chromecast, Chrome-browser of smartphone.

Dat kan vanaf november in eerste instantie alleen tegen betaling: 10 euro per maand voor het Stadia Pro-abonnement. Spelers streamen games dan in 4K HDR 60 fps, en krijgen dus maandelijks ongeveer één gratis game. Dat spel wordt aan de stream-bibliotheek van de speler toegevoegd, en blijft beschikbaar zolang de speler voor het Pro-abonnement blijft betalen.

Geen 'Netflix voor games'

Tot nu toe was het nog niet duidelijk met welke snelheid het aanbod gratis games voor Stadia Pro-gebruikers zou worden uitgebreid. In eerste instantie werd Stadia omschreven als een 'Netflix voor games'. Daar wil Doronichev vanaf: hij ziet de dienst meer als het PlayStation Plus en Xbox Live Gold.

Zo'n abonnement hebben spelers op PlayStation en Xbox nodig om games online te kunnen spelen. Maandelijks worden aan die abonnementen ook een aantal gratis games toegevoegd. Die kunnen spelers downloaden zolang zij abonnee zijn, maar ook als zij stoppen met betalen blijven de spellen voor hen beschikbaar. Bij Stadia werkt dat dus anders.

Ook een gratis versie

Stadia krijgt volgend jaar ook een gratis versie, die door advertenties wordt ondersteund. De beeldkwaliteit is dan maximaal 1080p en er is geen gratis aanbod. Alle games voor de gratis versie zullen los gekocht moeten worden.

Steeds meer aanstaande games krijgen naast versies voor bestaande spelcomputers en de pc ook een Stadia-versie.

Google Stadia: het einde van de spelcomputer?

Volg Bright op YouTube voor meer tech- en game-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`