Kijken of luisteren

YouTube Music wisselt naadloos tussen muziek en videoclip

19 juli 2019 15:30
Beeld © YouTube

YouTube Music laat gebruikers voortaan naadloos wisselen tussen luisteren naar een nummer en het bekijken van de videoclip van datzelfde liedje.

Gebruikers die tijdens het luisteren beslissen dat zij de video willen zien, kunnen dan naadloos overschakelen zonder dat de muziek stopt, meldt YouTube. Andersom kon al langer: gebruikers van YouTube Music kunnen de audio van videoclips al langer laten doorlopen terwijl zij hun telefoon vergrendelen, YouTube Premium-abonnees kunnen dat bij alle YouTube-video's.

5 miljoen liedjes en clips

Na een update zien gebruikers nu een video-knop bovenaan het scherm bij muzieknummers waarvoor YouTube ook de videoclip heeft. Naadloos wisselen kan al bij ruim 5 miljoen nummers en clips.

In de nieuwe modus zijn de overige geluiden in de videoclip verwijderd, zodat gebruikers het nummer horen zoals dat in de audio-versie klinkt. De nieuwe functie is ook uit te schakelen, voor gebruikers die daar niet op zitten te wachten.

Abonnementen

De nieuwste versie van de YouTube Music-app voor Android of voor iOS bevat de functie. Een abonnement op YouTube Music kost 9,99 euro per maand. Het abonnement YouTube Premium kost maandelijks 11,99 euro. Abonnees op de Premium-dienst zien geen reclames voor de video's op YouTube en kunnen filmpjes offline opslaan.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore