Beroep aantekenen

Instagram waarschuwt gebruikers voor dreigende blokkade

19 juli 2019 12:22
Beeld © ANP

Instagram wordt duidelijker in zijn beleid rond het blokkeren van accounts. De site waarschuwt voortaan gebruikers die te ver dreigen te gaan.

Instagram trekt zijn beleid voor het blokkeren meer gelijk met dat van Facebook, meldt het sociale medium. Tot nu toe blokkeerde Instagram alleen accounts die een bepaald percentage verboden inhoud had gedeeld. Vanaf nu gaat Instagram ook straffen op basis van het aantal overtredingen binnen een bepaalde tijd.

Ook gaat Instagram gebruikers waarschuwen als zij tegen de limiet aan zitten. In die melding staat dan ook de foto, video, story of het bericht dat volgens Instagram in overtreding is. Dat bericht wordt standaard verwijderd, maar gebruikers kunnen in beroep. Instagram zal zijn besluit dan heroverwegen, en onterecht verwijderde berichten terugplaatsen.

In eerste instantie kunnen gebruikers in beroep tegen berichten die zijn verwijderd vanwege naaktheid en pornografie, pesten en intimidatie, haatzaaiende uitlatingen, drugshandel en om terrorisme te bestrijden. Dat aantal categorie├źn wordt de komende maanden uitgebreid. "Net zoals op Facebook, kunnen wij onze voorwaarden zo consequenter handhaven en mensen verantwoordelijk houden voor wat ze op Instagram plaatsen", stelt Instagram.

Volg Bright op Instagram voor meer tech en gadgets

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore