Liever 👍 dan 🚀

Kinderen worden liever YouTuber dan astronaut

16 juli 2019 18:15 Aangepast: 16 juli 2019 18:45
Beeld © Lego

Uit onderzoek blijkt dat kinderen in Westerse landen later veel liever een populair YouTube-kanaal hebben, dan dat ze astronaut worden. In China is het anders.

Toen de astronauten van de Apollo 11 vijftig jaar geleden op de maan landden, waren ze zo populair als muzieksterren. Ieder kind wilde toen astronaut worden. Dat is in 2019 wel anders, blijkt uit onderzoek van The Harris Poll in opdracht van Lego onder 3000 kinderen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en China, zo schrijft ArsTechnica.com.

Op de vraag 'Wat wil je later worden als je groot bent?' is in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk het meest gegeven antwoord: YouTuber/Vlogger. Astronaut wordt in beide landen maar door 11 procent van de kinderen genoemd. Ook leraar, professioneel sporter en muzikant halen de top 5.

Chinese kinderen hebben dezelfde vijf beroepen in de top 5 staan, maar daar staat astronaut wél op nummer 1 en YouTuber/Vlogger maar op plek 5. Meer dan de helft van de Chinese kinderen (56 procent) geeft aan zichzelf als astronaut te zien.

Ruimtereis

Al is het niet de grootste wens van de meeste kinderen, toch geeft 75 procent aan dat dat ze graag een keer een ruimtereis wil maken of een andere planeet wil bezoeken. Evenveel kinderen denkt dat mensen op andere planeten gaan wonen.

Lego had er dus beter aan gedaan om niet een astronaut, maar een YouTuber na te bouwen. Een team van tien professionele Lego-bouwers bouwden bijna 300 uur aan een levensgrote Lego-variant van Buzz Aldrin, de tweede man op de maan.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over tech en wetenschap

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore