Elektrische fietsen

Met deze elektrische racefiets trap je zo de berg op

16 juli 2019 13:44 Aangepast: 16 juli 2019 18:59
Beeld © Specialized

Nooit meer moeite om je wielrenmaatjes bij te houden? Op deze lichte elektrische racefiets van carbon ga je op souplesse de berg op. Maar aan de Specialized S-Works Turbo Creo SL hangt wel een stevig prijskaartje.

Fietsmerk Specialized heeft dinsdag een nieuwe krachtpatser toegevoegd aan zijn catalogus. De Turbo Creo is de eerste elektrische racefiets van het merk en goedkoop is hij niet. De standaard Turbo Creo SL kost 12.500 euro, maar voor de exclusieve founders-editie betaal je zelfs 14.000 euro.

Carbon

Je krijgt er wel een pracht van een fiets voor terug, met goede specificaties. De S-Works Turbo Creo SL weegt slecht 12,2 kilo vanwege het frame van Fact 11r-carbon. De motor ondersteunt alleen tot de wettelijke grens van 25 kilometer per uur.

De batterij heeft een actieradius van 130 kilometer, die via een range extender à 369,90 euro wordt vergroot tot 195 kilometer. Binnen 2 uur en 35 minuten moet de interne batterij weer helemaal vol zijn. Een app houdt alle voortgang van de fiets bij, inclusief het wattage dat je zelf trapt.

Iets goedkopere versie

Naast de standaard Turbo Creo is er ook iets goedkopere variant: de Turbo Creo SL Expert is uitgerust met iets zwaarder carbon en kost 'slechts' 8.500 euro. Deze variant komt ook met iets dikkere banden voor dezelfde prijs.

Specialized staat bekend om zijn dure mooie fietsen, zowel elektrisch als niet-elektrisch. Het bedrijf heeft al een elektrische mountainbike, tourfiets en stadsfiets op de markt.

Lees hier onze reviews en nieuws over e-bikes

Volg Bright op YouTube voor onze video's over elektrische fietsen

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

Getest: 'Dit is echt een heerlijke e-bike'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van