Tech

Google gaat helpen bij het zoeken naar je kwaal(tjes)

21 juni 2016 18:04 Aangepast: 31 juli 2017 04:00

Met een nieuwe functie in de Android- en iOS-apps van Google, wil het techbedrijf de zoekresultaten voor medische aandoeningen beter maken. Nu krijg je nog te vaak een stortvloed aan nutteloze en alarmerende informatie over je heen.

Wie doet het niet? Even googelen als je gekke hoofdpijn, een kloppende teen of een steek in je buik hebt. Dan zal je waarschijnlijk ook herkennen dat de zoekresultaten lang niet altijd even behulpzaam zijn.

Óf je krijgt een enorme lijst aan medische fora waar jouw symptoom wordt besproken óf je bent er binnen enkele minuten van overtuigd dat een terminale ziekte onder de leden hebt. Daar schiet je niet veel mee op.

Symptom Search

Om je wat beter van dienst te zijn lanceert Google daarom de Symptom Search in de Google zoekapps. Typ je een veelvoorkomende aandoening in als hoofdpijn, dan krijg je als eerste resultaat een aantal feitjes over je aandoening.

Als het wat serieuzer is dan een hoofpijntje, vertelt Google je ook meteen of de aandoening bijvoorbeeld besmettelijk of zelfs dodelijk is. De informatieblokjes heeft Google niet van het internet getrokken, maar naar eigen zeggen laten samenstellen en controleren door medisch experts.

Nog even wachten in Nederland

De dienst wordt eerst uitgerold in Engelssprekende landen, maar het techbedrijf hoopt ook andere landen - waaronder Nederland - in de toekomst te gaan voorzien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore