Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Zeldzame upgrade

Qualcomm lanceert snellere chip voor gamen op smartphones

15 juli 2019 18:15 Aangepast: 15 juli 2019 18:41

Qualcomm heeft een snellere versie van zijn snelste mobiele chip uitgebracht. De Snapdragon 855+ belooft onder meer 15 procent snellere grafische prestaties.

Meestal doet Qualcomm een jaar met zijn snelste chip uit de 800-lijn. Die chips vormen het hart van tal van de duurste Android-telefoons. Tussen de introductie van Snapdragon 845 van vorig jaar en de huidige 855 zat bijvoorbeeld precies een jaar tijd. Maar de begin dit jaar geïntroduceerde Snapdragon 855 heeft nu alweer een update.

Deels gericht op gaming

De Snapdragon 855+ heeft een iets hogere kloksnelheid dan zijn voorganger: 2.96 GHz tegenover 2.84 GHz. De Adreno 640-grafische chip zou 15 procent sneller zijn. Die tweede stap is groter dan die eerste, en moet vooral bij gaming voor verbeteringen zorgen.

De chip wordt dan ook deels gericht op gaming: Asus zou de 855+ in zijn nieuwe ROG Phone II willen gebruiken. Net als zijn voorganger met bijgeleverde controller, is die telefoon specifiek op gamers gericht.

Kunstmatige intelligentie

De betere grafische prestaties moeten ook augmented reality en virtual reality verbeteren. Daarnaast kan de chip zorgen voor betere kunstmatige intelligentie (AI). De grafische chip van telefoons wordt namelijk ook vaak door AI gebruikt. Mogelijk krijgt ook de nieuwe Google Pixel de Snapdragon 855+, net als de Amerikaanse versie van de Samsung Galaxy Note 10.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore